Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 12:07

  Συνεργασία Λονδίνου - Μπιλ Γκέιτς ύψους 400 εκατ. λιρών για "πράσινες" επενδύσεις

  Συνεργασία Λονδίνου - Μπιλ Γκέιτς ύψους 400 εκατ. λιρών για "πράσινες" επενδύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Μπιλ Γκέιτς θα συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση για να επενδύσει και να μειώσει το κόστος των νέων πιο "πράσινων" τεχνολογιών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες να επιτύχουν τους στόχους μηδενικών ρύπων μέχρι το 2050.

  "Υπάρχουν πολλές μικρές εταιρείες που καινοτομούν με καλύτερες τεχνολογίες για να πετύχουν αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο Γκέιτς σε μια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τις Επενδύσεις που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στην παρουσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

  "Χρειάζονται επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σήμερα είναι πολύ ακριβές για την καταναλωτική αγορά", τόνισε ο Γκέιτς για να προσθέσει πως θα συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο για να προσδιορίσει ποια έργα θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι αναμένει ότι τουλάχιστον ένα από τα έργα θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

  "Θα τα αναβαθμίσουμε και θα μειώσουμε το κόστος, ώστε να τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα με την ηλιακή και την χερσαία αιολική ενέργεια, και ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν για τη μείωση των εκπομπών", δήλωσε.

  Η κυβέρνηση Τζόνσον δήλωσε ότι η σύμπραξη ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών θα ενισχύσει τις επενδύσεις σε πράσινη τεχνολογία σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως το πράσινο υδρογόνο, η μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και η απευθείας δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ