Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 11:36

  Κίνα: Συρρικνώθηκαν οι κλάδος κατασκευών και ακίνητης περιουσίας στο γ΄ τρίμηνο

  Κίνα - κατασκευές - real estate 04.10.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κλάδοι κατασκευών και ακίνητης περιουσίας της Κίνας, συρρικνώθηκαν στο γ΄ τρίμηνο για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, εξαιτίας και της πτώσης των ακινήτων.

  Η παραγωγή στον κλάδο των ακινήτων, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας καθώς οι δραστηριότητες του υποστηρίζουν κλάδους από τα έπιπλα μέχρι τα εμπορεύματα, συρρικνώθηκε 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη συμπληρωματική έκθεση για το ΑΕΠ που ανακοινώθηκε από τη στατιστική υπηρεσία.

  Ο κλάδος παρουσίασε ανάπτυξη 7,1% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο και αυτή η συρρίκνωση είναι η πρώτη από το α΄ τρίμηνο του 2020.

  Η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου μειώθηκε κατά 1,8% επίσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

  Πριν την πανδημία, ο κλάδος δεν είχε συρρικνωθεί ποτέ ξανά, σύμφωνα με δεδομένα από το 1992.

  Η κλιμακούμενη κρίση χρέους στην κινεζική Evergrande και σε άλλες κατασκευαστικές, έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά κατοικιών και έχει επιδεινώσει την επίδραση των σφιχτών περιορισμών στη χρηματοδότηση.

  Οι συνδυασμένες πωλήσεις των 100 μεγαλύτερων κατασκευαστών της Κίνας υποχώρησαν 36% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, και η αργή κατασκευή των χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση υποδομών, έχει επίσης επηρεάσει αρνητικά τους κατασκευαστικούς κλάδους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ