Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 10:59

  Bank of America: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Κίνας

  Bank of America: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Bank of America περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Κίνας, για δεύτερη φορά σε ισάριθμους μήνες, επικαλούμενη καθυστερήσεις στην πολιτική στήριξης από την κεντρική τράπεζα, μετά από μια ενεργειακή κριση που έπληξε τον μεγάλο βιομηχανικό κλάδο της χώρας.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, έχει ανακάμψει από την πανδημία αλλά το momentum επιβραδύνεται εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, των προβλημάτων εφοδιασμού και των προβλημάτων χρέους στον κλάδο του real estate.

  Ορισμένοι αναλυτές ανέμεναν ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση της πολιτικής αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι αυτό είναι απίθανο και επικεντρώθηκαν σε πιο στοχευμένες κινήσεις.

  Η BofA υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Κίνα για το έτος, στο 7,7% από το 8%, και περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το 2022 στο 4% από το 5,3%, εξαιτίας των αναβαλλόμενων επιπτώσεων από τη χαλάρωση της πολιτικής.

  Η τράπεζα αναμένει ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί το 2023 στο 5,35, χαμηλότερα ελαφρώς από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 5,8%.

  Οι αλλαγές αυτές στις εκτιμήσεις έρχονται μετά από τις διακοπές ρεύματος που έστειλαν την εργοστασιακή παραγωγή στην Κίνα πίσω στα επίπεδα των αρχών του 2020, και μετά από τις προκλήσεις στον τομέα των ακινήτων που επηρέασαν αρνητικά το ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο.

  Εκτιμά δε ότι θα χρειαστεί κάποιο διάστημα μέχρι να φέρουν αποτέλεσμα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

  Οι αρχές έχουν απαντήσει άμεσα για να εξασφαλίσουν την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και άνθρακα, αλλά αναμένουν οι διακοπές ρεύματος να επηρεάσουν τη βιομηχανική παραγωγή για άλλον έναν μήνα ή δύο, και τόνισε πως η χαλάρωση των αυστηρών πιστωτικών ελέγχων στον κλάδο των ακινήτων δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ