Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 08:57

  Danone: Αύξηση πωλήσεων και διατήρηση των εκτιμήσεων για το 2021

  Danone: Αύξηση πωλήσεων και διατήρηση των εκτιμήσεων για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Danone SA ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο, με ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, και επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

  Η γαλλική εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 6,16 δισ. Ευρώ σε σχέση με τα 5,82 δισ. Ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6,06 δισ. δολάρια. Σε συγκρίσιμη βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,8% σε ετήσια βάση.

  Οι βασικές δραστηριότητες γαλακτοκομικών και φυτικών δραστηριοτήτων της Danone, συνέχισαν να απολαμβάνουν ισχυρό momentum, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, αλλά το χαρτοφυλάκιο των φυτικών δραστηριοτήτων υπέστη την επίδραση των προβλημάτων εφοδιασμού και logistics στο τρίμηνο.

  Οι δραστηριότητες νερού κατέγραψαν μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη στην Ευρώπη, επωφελούμενη από τη βελτιωμένη κινητικότητα στις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ενώ οι δραστηριότητες ειδικών τροφίμων παρουσίασαν επιστροφή στην ανάπτυξη για το βρεφικό γάλα στην Κίνα.

  Η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις για το 2021 και τόνισε πως αναμένει να επιστρέψει σε κερδοφόρα ανάπτυξη στο β΄ μισό του έτους και για το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο να είναι αντίστοιχο με το προηγούμενο έτος.

  Η Danone επίσης δήλωσε πως αναμένει μια ευρεία αύξηση του πληθωρισμού στο γάλα, στα συστατικά, στη συσκευασία και στα logistics.

  "Αυτό που ξεκίνησε ως αυξημένος πληθωρισμός για το κόστος υλικών, εξελίχθηκε σε ευρύτατους περιορισμούς που επηρέασαν την εφοδιαστική μας αλυσίδα σε πολύ τμήματα του κόσμου”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Juergen Esser.

  "Με τον τρόπο αυτό, εστιάζουμε ακόμη περισσότερο στην παραγωγικότητα και στις δράσεις τιμολόγησης για να μετριάσουμε την επίπτωση στις επιδόσεις μας”, πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ