Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 15:08

  Mitsubishi Corp: Επενδύει 17,5 δισ. δολ μέχρι το 2030 σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας

  Mitsubishi Corp: Επενδύει 17,5 δισ. δολ μέχρι το 2030 σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιαπωνική Mitsubishi Corp θα επενδύσει 2 τρισ. Γιεν (17,54 δισ. Δολάρια) μέχρι το 2030, σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως ανανεώσιμες πηγές και υδρογόνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών απανθρακοποίησης και μείωσης των εκπομπών.

  Η Mitshubishi, εταιρεία ορυκτών πόρων με assets στην ενέργεια και στα μέταλλα παγκοσμίως, στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές αερίων ρύπων μέχρι το 2030 στα επίπεδα του 2020, και να είναι "καθαρή” από εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050

  Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου και άνθρακα καθώς και οι καταναλωτές παγκοσμίως, επισπεύδουν την απομάκρυνση τους από τα ορυκτά καύσιμα, με επενδύσεις σε πιο καθαρή ενεργειακά τεχνολογία, για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

  Από τον προϋπολογισμό των 2 τρισ. Γιεν, περίπου ο μισός θα δαπανηθεί στην επέκταση των assets ανανεώσιμης ενέργειας, κυρίως σε αιολική ενέργεια, ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε σε υδρογόνο και αμμωνία, υγροποιημένο φυσικό αέριο και μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση και στις μπαταρίες.

  Η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στο LNG καθώς πιστεύει ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως μια μεταβατική ενέργεια.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ