Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 10:49

  Valneva: Θετικά αποτελέσματα στη δοκιμαστική φάση ΙΙΙ του εμβολίου της κατά της covid-19

  Valneva
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Valneva ανακοίνωσε τη Δευτέρα θετικά αποτελέσματα στη φάση ΙΙΙ για το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της covid-19 VLA2001, περίπου έναν μήνα μετά την ακύρωση εκ μέρους της Μ. Βρετανίας μιας μεγάλης συμφωνίας για την αγορά του εμβολίου της.

  Η Valneva ανακοίνωσε ότι η τελευταία δοκιμή της, στην οποία συμμετείχαν 4.012 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στη Βρετανία, έδειξε ότι το εμβόλιο προκάλεσε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και λιγότερες παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca.

  "Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τα πλεονεκτήματα που συχνά συνδέονται με τα αδρανοποιημένα εμβόλια κατά των ιών", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Valneva Thomas Lingelbach, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πιστεύει ότι θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της covid-19.

  Η Valneva ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να προωρήσει σε δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, αλλά και στην αξιολόγηση της απόδοσης του εμβολίου της VLA2001 σε άτομα που χρειάζονται ενισχύτικη δόση.

  Η Valneva παραμένει σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αγορά του εμβολίου της από την ΕΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ