Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 10:18

  Ford: Επενδύει 316 εκατ. δολ. για εργοστάσιο για ηλεκτρικά οχήματα στη Βρετανία

  Ford: Επενδύει 316 εκατ. δολ. για εργοστάσιο για ηλεκτρικά οχήματα στη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 230 εκατ. Στερλίνες (316 εκατ. Δολάρια) για την κατασκευή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, στο εργοστάσιο της Halewood στη Βόρεια Αγγλία.

  Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 250.000 μονάδες ισχύος ετησίως από τα μέσα του 2024, και θα πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford.

  Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί ότι όλη η παραγωγή αυτοκινήτων της για την ήπειρο θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

  Η κυβέρνηση συνεισφέρει στην επένδυση μέσω του Ταμείου Μετασχηματισμού Αυτοκινήτου, καθώς οι εταιρείες εντείνουν τα σχέδια τους για ηλεκτροκίνηση εν όψει των απαγορεύσεων των κινητήρων καύσης, ενώ οι χώρες συναγωνίζονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας.

  Η κυβέρνηση τείνει να παρέχει το 10% περίπου της συνολικής επενδυτικής αξίας για τις επιχειρήσεις αυτοκινήτων.

  "Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση στην Ευρώπη σε παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ford Europe, Stuart Rowley.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης ένα εργοστάσιο μετάδοσης στην Πολωνία. Το εργοστάσιο στη Βρετανία επελέγη λόγω "του εξαιρετικού επιπέδου ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και της ισχυρής βάσης δεξιοτήτων και της δέσμευσης των υπαλλήλων”, τόνισε η Ford.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ