Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Οκτ-2021 13:25

  Λίβανος: Την ανάγκη της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος τόνισε σήμερα στο κήρυγμα του, ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης

  Λίβανος: Την ανάγκη της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος τόνισε σήμερα στο κήρυγμα του, ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης στο Λίβανο, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι τόνισε σήμερα ότι το δικαστικό σύστημα της χώρας πρέπει να είναι ελεύθερο από πολιτικές παρεμβάσεις και δογματικό "ακτιβισμό", μετά την κλιμάκωση της έντασης, σχετικά με την έρευνα της δικαιοσύνης για τη μεγάλη έκρηξη που έγινε πέρσι στο λιμάνι της Βηρυτού.

  Ο Ράι είπε επίσης, ότι είναι ανεπίτρεπτο για την οποιαδήποτε πλευρά να καταφεύγει σε απειλές ή στη χρήση βίας, μετά τη αιματηρή αναταραχή που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από την έρευνα. Επρόκειτο για τη χειρότερη αιματοχυσία στους δρόμους του Λιβάνου, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ενώ ξύπνησε μνήμες από τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1975-1990.

  "Πρέπει να ελευθερώσουμε το δικαστικό σώμα από τις πολιτικές παρεμβάσεις, το δογματικό και κομματικό πολιτικό ακτιβισμό και να σεβαστούμε την ανεξαρτησία του, σύμφωνα με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών" τόνισε ο πατριάρχης στη διάρκεια του κηρύγματος του.

  "Κανένας δεν είναι πιο πάνω από το νόμο και τη δικαιοσύνη".

  Ο Ράι, ηγείται της εκκλησίας των Μαρωνιτών, ενώ έχει ένα ρόλο επιρροής, ως θρησκευτικός ηγέτης της μεγαλύτερης χριστιανικής κοινότητας στο Λίβανο, όπου η πολιτική εξουσία είναι χωρισμένη μεταξύ Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Δρούζων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ