Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Οκτ-2021 12:51

  Τουρκία: Η Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα αγοράς οπλισμένων drone

  Τουρκία: Η Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα αγοράς οπλισμένων drone
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία παρουσίασε στη Βρετανία τις επιλογές που μπορεί να έχει, στην πιθανότητα αγοράς τουρκικών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone), ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

  Σύμφωνα με την Hurriyet, o Mustafa Varank δήλωσε ότι "το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιδείξει ισχυρό ενδιαφέρον για τα τουρκικά drone. Τώρα θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τους παρουσιάσαμε τις επιλογές. Τώρα, εξ όσων γνωρίζουμε, το Λονδίνο εξετάζει σοβαρά αυτές τις επιλογές”.

  Ο Τούρκος υπουργός στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι "πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε "Μπαϊρακτάρ” και άλλα drone τα οποία θα έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, να πετάνε στους ευρωπαϊκούς ουρανούς.

  Ο κ. Varank επίσης υπογράμμισε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας έχει αναφέρει για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως παράγοντα "που αλλάζει το παιχνίδι”.

  Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, τα έσοδα της Άγκυρας από την αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές του αμυντικού τομέα έχουν αυξηθεί από 340 εκατ. δολάρια το 2005, σε 3 δισ. δολάρια το περσινό έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ