Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 21:29

  Συμβουλευτική Επιτροπή FDA: Ενέκρινε ομόφωνα την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson

  Johnson & Johnson εμβολιο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμβουλευτική Επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε ομόφωνα τη δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson για την καλύτερη προστασία των Αμερικανών που εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA συστήνει τη δεύτερη δόση της J&J σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη τους δόση.

  Σημειώνεται πως ο FDA δεν δεν είναι δεσμευμένος να ακολουθήσει τις συστάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής, αλλά συνήθως το πράττει.

  Ορισμένοι από τους ανεξάρτητους ειδικούς άφησαν να εννοηθεί ότι μολονότι η J&J ζήτησε να εγκριθεί η χορήγηση μιας "αναμνηστικής δόσης", η δόση αυτή θα έπρεπε να θεωρηθεί "συμπληρωματική", με στόχο να επιτευχθεί ένας πληρέστερος εμβολιασμός. "Πιστεύω ειλικρινά ότι επρόκειτο ανέκαθεν για ένα εμβόλιο δύο δόσεων. Είναι περίπλοκο να το συστήσω ως μονοδοσικό", είπε χαρακτηριστικά ο Πολ Όφιτ, ειδικός στην ανοσοποίηση στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας.

  Στη μελέτη της, που διεξήχθη στις ΗΠΑ, η J&J αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της απέναντι στη συμπτωματική μορφή της Covid-19 αυξήθηκε από το 70% στο 94% μετά τη χορήγηση δεύτερης δόσης δύο μήνες μετά την πρώτη, ποσοστά που είναι παρόμοια με εκείνα των εμβολίων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία του mRNA (Pfizer, Moderna).

  Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η συμβουλευτική επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna σε άτομα 65 ετών και άνω καθώς και στις ευπαθείς ομάδες.

  Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ακόμη ότι οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν εγκρίνει την τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ