Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 20:39

  Κίνα: Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή που θα κατασκευάσει τον διαστημικό σταθμό Tiangong

  Κίνα: Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή που θα κατασκευάσει τον διαστημικό σταθμό Tiangong
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) τον πύραυλο που μεταφέρει τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή της στον μελλοντικό διαστημικό σταθμό της.

  Οι τρεις αστροναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, θα ζήσουν για έξι μήνες –χρονικό διάστημα ρεκόρ για την Κίνα– στην κάψουλα Τιανχέ ("Ουράνια Αρμονία"), κατασκευάζοντας τον σταθμό Tiangong.

  Ο πύραυλος Long March-2F που μεταφέρει το σκάφος Shenzhou-13 εκτοξεύτηκε στις 00.23 τοπική ώρα, από το διαστημικό κέντρο Τζιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι.

  Το πλήρωμα θα συνεχίσει την κατασκευή του σταθμού, θα ελέγξει τον εξοπλισμό και θα κάνει ορισμένα επιστημονικά πειράματα. Οι αστροναύτες θα κάνουν επίσης δύο ή τρεις διαστημικούς "περιπάτους".

  Το κινεζικό ρεκόρ παραμονής στο διάστημα κατέχει η προηγούμενη αποστολή, που έμεινε για τρεις μήνες στην Tianhe.

  Το πλήρωμα αποτελείται από τον στρατηγό Ζάι Ζιγκάνγκ, 55 ετών, τον Γε Γκουανγκφού, 41 ετών και τη Ουάνγκ Γιαπίνγκ, 41 ετών, που συμμετείχε και σε μια προηγούμενη αποστολή, το 2013. Τότε, η Ουάνγκ είχε παραδώσει σε απευθείας μετάδοση από τον διαστημικό σταθμό ένα μάθημα φυσικής σε 60 εκατομμύρια μαθητές, κάτι που σκοπεύει να επαναλάβει και πάλι. Θα γίνει επίσης η πρώτη Κινέζα που θα κάνει διαστημικό περίπατο.

  Η αποστολή αυτή είναι η πέμπτη από τις συνολικά 11 (επανδρωμένες και μη) που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού Tiangong ("Ουράνιο Παλάτι"), στα τέλη του 2022.

  Ο Tiangong θα έχει μέγεθος παρόμοιο με εκείνο του παλαιού, σοβιετικού σταθμού Mir (1986-2001) και διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ