Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 16:52

  Barkin (Fed): Πιο κοντά στη μείωση των αγορών των ομολόγων από το Νοέμβριο

  Barkin (Fed): Πιο κοντά στη μείωση των αγορών των ομολόγων από το Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Richmond Federal Reserve, Tom Barkin έδειξε σήμερα ότι είναι κοντά στο να υποστηρίξει μια απόφαση για να ξεκινήσει η μείωση των αγορών των ομολόγων που πραγματοποιεί η κεντρική τράπεζα το Νοέμβριο, αν και επισήμανε ότι δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση.

  "Θα έχουμε μια συζήτηση [στην επόμενη συνεδρίαση] για την ημερομηνία, είμαι σίγουρος", δήλωσε ο Barkin σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

  "Το ένστικτο μου είναι - αν είναι να γίνει η απόφαση, να προχωρήσουμε στην επόμενη κίνηση. Αλλά σίγουρα θα είμαι ανοικτός στα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές", ανέφερε Barkin ο οποίος έχει δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Νομισματικής πολιτικής της Fed φέτος. 

  Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν σε γενικές γραμμές ότι έχει φτάσει ο καιρός για να ξεκινήσουν να αποσύρουν τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή μείωση των αγορών των ομολόγων, με έναρξη από τα μέσα Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου. 

  Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed είναι στις 2 και 3 Νοεμβρίου. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ