Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 15:23

  Κίνα: Ελεγχόμενοι οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, τονίζει η κεντρική τράπεζα

  Κίνα: Ελεγχόμενοι οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, τονίζει η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό στην Κίνα είναι "ελεγχόμενοι”, και ενώ το αυξημένο κόστος μπορεί να βλάψει τις μικρές επιχειρήσεις, οι αρχές έχουν αυξήσει τη στήριξη για αυτές τις εταιρείες, ανακοίνωσαν στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

  Ο Sun Guofeng, επικεφαλής του τμήματος νομισματικής πολιτικής, ανέφερε σε ενημέρωση από το Πεκίνο ότι οι τιμές παραγωγού θα παραμείνουν στα ύψη βραχυπρόθεσμα προτου υποχωρήσουν προς το τέλος του έτους, αν και ο εισαγόμενος πληθωρισμός και η επίπτωση της παγκόσμιας ανόδου των βασικών εμπορευμάτων, είναι ελεγχόμενη.

  Τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Κίνας επαναδιατύπωσαν μια προηγούμενη στάση τους, ότι η νομισματική πολιτική θα είναι ευέλικτη, λογική και κατάλληλη.

  Η κεντρική τράπεζα έχει διατηρήσει μια ουδέτερη νομισματική πολιτική σε μεγάλο βαθμό φέτος, οδηγώντας την πιστωτική ανάπτυξη σε επιβράδυνση, ενώ διατήρησε τη ρευστότητα σταθερή.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας έχει υποσχεθεί προσφάτως να διατηρήσει μια "φυσιολογική” νομισματική πολιτική για όσο το δυνατό περισσότερο και να αποφεύγει τα μεγάλα μέτρα στήριξης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ