Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 12:25

  Η Γερμανία μειώνει την εισφορά ενέργειας για να βοηθήσει τους καταναλωτές με τις υψηλές τιμές

  Η Γερμανία μειώνει την εισφορά ενέργειας για να βοηθήσει τους καταναλωτές με τις υψηλές τιμές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία θα μειώσει την επιβάρυνση στις τιμές ενέργειας που περνά στους καταναλωτές, κατά 42,7%, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά, ανακοίνωσαν οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων την Παρασκευή.

  Η Γερμανία και άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη επιδιώκουν να παρέχουν ανακούφιση στους καταναλωτές καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου "εκτοξεύονται".

  Η μείωση της γερμανικής εισφοράς, στα 3,723 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh), δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

  Η κυβέρνηση θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της περικοπής με έσοδα 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ (3,77 δισεκατομμύρια δολάρια) που εισπράττονται από φόρους άνθρακα.

  Το τέλος, το οποίο μειώθηκε κατά 3,9% πέρυσι για να βοηθήσει την οικονομία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, εισπράττεται στο πλαίσιο του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG) και καταβάλλεται στους παραγωγούς εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

  Το τέλος EEG αποτελεί το ένα πέμπτο του λογαριασμού ενέργειας ενός καταναλωτή.

  Οι Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς (ΔΣΜ) υπολογίζουν το τέλος παρακολουθώντας συνεχώς τα έσοδα από τις πληρωμές εισφορών EEG και το μέγεθος του λογαριασμού στον οποίο κατατίθενται, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές χονδρικής και την αναμενόμενη τροφοδοσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δίκτυα.

  Είπαν ότι το 2022 η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 11 terawatt/ώρα (TWh) σε 239 TWh, αξίας 22,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναμενόμενες τιμές της αγοράς.

  Οι ΔΣΜ είναι οι Amprion, 50Hertz, TransnetBW και Tennet.

  Ένα τυπικό νοικοκυριό που καταναλώνει 4.000 kWh ετησίως θα εξοικονομήσει 132 ευρώ στον ετήσιο λογαριασμό του.

  Αλλά αυτό είναι μόνο αριθμητικό, επειδή οι εξοικονομήσεις ενδέχεται να μην μεταφερθούν πλήρως από τους προμηθευτές προς τους καταναλωτές.

  "Λόγω των υψηλών τιμών της αγοράς χονδρικής και των αυξανόμενων τιμολογίων δικτύου, δεν θα υπάρξει σημαντική ανακούφιση για τα νοικοκυριά", ανέφερε.

  Η Kerstin Andreae, από τη γερμανική ένωση βιομηχανίας κοινής ωφέλειας BDEW, δήλωσε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει γρήγορα το τέλος EEG. "Αυτό θα απαλλάξει μόνιμα τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τις μεσαίες βιομηχανίες", ανέφερε σε δήλωσή της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ