Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 21:07

  Ν. Σασόλι: Να σταματήσει ο Σλοβένος πρωθυπουργός τις αναίτιες επιθέσεις κατά μελών του Ευρωκοινοβουλίου

  Ν. Σασόλι: Να σταματήσει ο Σλοβένος πρωθυπουργός τις αναίτιες επιθέσεις κατά μελών του Ευρωκοινοβουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτησή του στο τουίτερ καλεί τον Σλοβένο Πρωθυπουργό, του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, να σταματήσει "τις αναίτιες επιθέσεις κατά των μελών του ΕΚ".

  Ειδικότερα, ο κ. Νταβίντ Σασσόλι αναφέρει:

  "Καλούμε κατεπειγόντως τον Σλοβένο Πρωθυπουργό Γιάνες Γιάνσα να σταματήσει τις αναίτιες επιθέσεις κατά των Μελών του ΕΚ-που στρέφονται εξ' ορισμού και κατά των Ευρωπαίων πολιτών.

  Εποικοδομητική συνεργασία με την εκ περιτροπής σλοβενική Προεδρία νοείται μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό".

  Είχε προηγηθεί τουίτ του Γιάνες Γιάνσα (το οποίο αργότερα διεγράφη). Ο Σλοβένος πρωθυπουργός είχε αναρτήσει φωτογραφία με λεζάντα η οποία έγραφε: "13 από τις 226 γνωστές μαριονέτες του Σόρος στο κοινοβούλιο της ΕΕ", ενώ ένα κόκκινο βέλος έδειχνε την επικεφαλής αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λουμπλιάνα, Σοφία Ιν τ' Βελντ.

  Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία ταξίδεψε στη Σλοβενία "για να κάνει απολογισμό της κατάστασης του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της καταπολέμησης της διαφθοράς". Συμμετείχαν επτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και ένας της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (Σοφία Ιν τ' Βελντ, Ρομάνα Τομτς, Κίρους Ένγκερερ, Τίνεκε Στρικ, Βικολάους Φεστ, Ασσίτα Κάνκο, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Μικούλας Πέκσα).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ