Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 20:25

  Η Βρετανία χορηγεί έκτακτες βίζες σε ξένους σφαγείς για να αποφύγει τη μαζική "αχρήστευση" γουρουνιών

  Η Βρετανία χορηγεί έκτακτες βίζες σε ξένους σφαγείς για να αποφύγει τη μαζική "αχρήστευση" γουρουνιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει εκτάκτως 6μηνες βίζες σε ξένους σφαγείς, προκειμένου να αποφύγει τη μαζική "αχρήστευση" χιλιάδων γουρουνιών λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού και αναταραχής στην αγορά, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  "Εκείνο που θα κάνουμε είναι να επιτρέψουμε σε σφαγείς σε σφαγεία και μονάδες επεξεργασίας κρέατος να μπορούν να έρθουν στη χώρα σε προσωρινή βάση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποχιακής Εργασίας για έως και 6 μήνες", ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

  "Αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του τεράστιου αριθμού χοίρων που έχουν αυτή τη στιγμή στις βρετανικές φάρμες και να δώσουμε στις εταιρείες επεξεργασίας κρέατος τη δυνατότητα να σφαγιάζουν περισσότερα γουρούνια", πρόσθεσε.

  "Θα δώσουμε επίσης βοήθεια για ιδιωτική αποθήκευση προκειμένου να βοηθήσουμε τα σφαγεία να αποθηκεύσουν το κρέας αυτό μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση συμφόρησης στην αγορά και τότε να το εισαγάγουν σε αυτήν", κατέληξε.

  Καθώς τα τετράποδα ζώα παραμένουν περισσότερο στις φάρμες, η συντήρησή τους κοστίζει περισσότερο και στη συνέχεια τα σφαγεία χρεώνουν επιπλέον για τη σφαγή τους, αφού ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο βάρος και γίνονται πολύ δυσκολότερα στον χειρισμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ