Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 17:26

  Πούτιν: Τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθή για να χρησιμοποιηθούν για τα συμβόλαια πετρελαίου

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθή για να χρησιμοποιηθούν για τον διακανονισμό των συμβολαίων πετρελαίου, αλλά εξακολουθούν να αξίζουν να έχουν μια θέση ως μέσο πληρωμής, σύμφωνα με  συνέντευξή του στο CNBC, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου την Πέμπτη.

  Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τη διευθέτηση των συμβολαίων πετρελαίου, αλλά δεν έχει καταφέρει να το επιτύχει σε μεγάλη κλίμακα, παρόλο που ορισμένες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμπορεύονται αγαθά σε ευρώ.

  "Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό προς το παρόν επειδή το κρυπτονόμισμα μπορεί φυσικά να αποτελεί ένα μέσο πληρωμών, αλλά είναι πολύ ασταθές. Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς για συναλλαγές, ειδικά για ενεργειακούς πόρους", είπε ο Πούτιν.

  Η Ρωσία εισήγαγε κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα φέτος και κατέστησε παράνομη την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών με κρυπτονομίσματα στη χώρα, αν και είναι νόμιμη η επένδυση σε αυτά.

  Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι οι Ρώσοι που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα, επισημαίνοντας την έλλειψη διαφάνειας στις αγορές κρυπτονομισμάτων καθώς και τους τεράστιους κινδύνους που ενέχει η αστάθειά τους.

  Παρόλο που η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει στην απαγόρευση των αγορών κρυπτονομισμάτων, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αγοράσουν τα νομίσματα μέσω ξένων μεσάζοντων, ανέφερε η τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ