Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 15:13

  Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο τρίμηνο

  Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, καθώς αποδέσμευσε αποθεματικά δανείων και επωφελήθηκε από τις προμήθειες που προέκυψαν από επενδυτικές συμβουλές.

  Για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 48% στα 4,6 δισ. δολάρια ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,1 δισ. δολάρια ή 1,36 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,65 δολαρίων.

  Τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν από την απόφαση της να μειώσει τα αποθεματικά που είχε σχηματίσει για την κάλυψη επισφαλών δανείων.

  Πριν από έναν χρόνο, η Citigroup πρόσθεσε 436 εκατ. δολάρια στα αποθέματά της.

  Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 39% στα 1,9 δισ. Δολάρια, βοηθώντας ώστε να αντισταθμιστεί η πτώση 16% στα έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν υπήρχε πρωτοφανής μεταβλητότητα στις αγορές.

  Οι υψηλότερες δαπάνες και τα χαμηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους, επηρέασαν τα αποτελέσματα όπως και οι πελάτες που χρησιμοποιούσαν τη βοήθεια από την κυβέρνηση για να αποπληρώσουν τα δάνεια των πιστωτικών τους καρτών.

  "Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τα καθαρά κέρδη των 4,6 δισ. δολαρίων, δεδομένου του περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρούμε”, ανέφερε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος Jane Fraser.

  Οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν 5% στα 11,5 δισ. δολάρια καθώς η εταιρεία επένδυσε στην τεχνολογία και σε προσωπικό, για να βελτιώσει τα συστήματα ελέγχου και να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των αρχών.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αλλά 2% έναντι του προηγουμένου τριμήνου, υποδηλώνοντας ότι έρχεται ένα τέλος στην πτωτική τάση που ξεκίνησε με την πανδημία και τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed κοντά στο μηδέν

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ