Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 14:24

  Διάσκεψη των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ

  Κράτος δικαίου: Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της Κομισιόν για «παράλειψη»
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διάσκεψη των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ, Μάνφρεντ Βέμπερ και του αντιπροέδρου της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

  Στη Διάσκεψη συμμετείχαν ευρωβουλευτές και εθνικοί βουλευτές των κομμάτων του ΕΛΚ, ενώ προσκεκλημένος ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παρουσίασε "τη σημαντική πρόοδο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

  Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Βέμπερ για την επανεκλογή του στην προεδρία της ΚΟ του ΕΛΚ στο ΕΚ και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του "για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό του τιμώντας τον για δεύτερη φορά με την ψήφο τους στην αντιπροεδρία". Αναφερόμενος στα θέματα της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισήμανε ότι "η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, με ολιστικές επιπτώσεις για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενιαίες και θαρραλέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και πολιτικές". Ακόμη, χαρακτήρισε "μείζον ζήτημα και προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ψηφιακή μετάβαση, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση της παραγωγικότητας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την απλοποίηση της ζωής του ευρωπαίου πολίτη, αλλά έχει σημαντικές προεκτάσεις και σε ζητήματα ασφαλείας και άμυνας".  

  Ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι η σύμπνοια απόψεων μεταξύ της ΚΟ του ΕΛΚ και των εθνικών βουλευτών είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ καθώς αναμένονται "κομβικά ευρωπαϊκά νομοσχέδια τόσο όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση και στη βιωσιμότητα όσο και στη ψηφιακή μετάβαση". Παράλληλα, αναφέρθηκε στα "μηνύματα που έλαβε η ΕΕ από την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και από την αιφνίδια συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου", αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να είναι ο "παγκόσμιος αστυνόμος" και ότι "η ΕΕ πρέπει επιτέλους να δράσει".

  Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης - σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική ανακοίνωση - παρουσίασε "τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσον αφορά στην ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας με απτά αποτελέσματα στη διευκόλυνση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών", οι οποίοι, όπως είπε, "εμπιστεύονται πλέον περισσότερο το ελληνικό δημόσιο σύστημα". Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ