Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 13:52

  Bank of America: Αυξήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου (upd)

  Bank of America: Αυξήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:58

  Η Bank of America ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη γ΄ τριμήνου καθώς απελευθέρωσε μέρος των αποθεμάτων της για επισφαλή δάνεια, ενώ σημειώθηκε ανάπτυξη στη μονάδα consumer banking.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,26 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 4,44 δισ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν κέρδη 71 σεντς ανά μετοχή.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα assets, απελευθέρωσε 1,1 δισ. δολάρια από τα αποθέματά της στο τρίμηνο.

  Η τράπεζα στο περασμένο έτος εξοικονόμησε δισ. δολαρίων για να καλύψει πιθανές αθετήσεις πληρωμών δανείων, τα οποία απελευθερώνει σταδιακά καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.

  Λόγω της σύνθεσης του ισολογισμού της, η BofA είναι περισσότερο ευαίσθητη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, στις αλλαγές των επιτοκίων.

  Η κίνηση της Federal Reserve στο προηγούμενο έτος να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο κοντά στο μηδέν, ως έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, έχει επηρεάσει τις τράπεζες οι οποίες στηρίζονται στη διαφορά μεταξύ του τόκου που λαμβάνουν από τα δάνεια και του τόκου που καταβάλεται στις καταθέσεις, για μεγάλο μέρος των εσόδων τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ