Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 10:51

  TomTom: Ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο, προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών

  TomTom: Ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο, προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ολλανδική εταιρεία συστημάτων πλοήγησης και ψηφιακής χαρτογράφησης TomTom, προειδοποίησε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα του αυτοκινήτου, θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το α΄ εξάμηνο του επομένου έτους, αφού ανέφερε μεγαλύτερες ζημιές από ό,τι αναμενόταν στο τρίμηνο.

  Η παραγωγή αυτοκινήτου έχει πληγεί από την έλλειψη ημιαγωγών παγκοσμίως, κάτι που οδήγησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακάμπτουν ακόμη από τον κορονοϊό, να σταματήσουν ξανά την παραγωγή.

  "Συλλογικά έχουμε υποτιμήσει πόσο μεγάλα είναι ή έχουν γίνει τα θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ιδιαίτερα για τις ελλείψεις των ημιαγωγών”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Taco Titulaer στο Reuters.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα έσοδα της εταιρείας θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από αυτές τις προκλήσεις.

  Ο όμιλος τόνισε πως η ανάκαμψη στη μονάδα αυτοκινήτου, που προμηθεύει χάρτες και λογισμικό πλοήγησης σε αυτοκινητοβιομηχανίες, υστερεί σε σχέση με τις προσδοκίες, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν 21% στο γ΄ τρίμηνο.

  Η TomTom επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2021, αλλά τόνισε ότι πιθανώς θα διαμορφωθεί στο χαμηλότερο σημείο του εύρους των 500-530 εκατ. Ευρώ.

  Επίσης, περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές από περίπου 5%, στο 2% των συνολικών εσόδων.

  Για το γ΄ τρίμηνο, η ολλανδική εταιρεία εμφάνισε ζημιές σε επίπεδο EBITDA 5,3 εκατ. Ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 1 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ