Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 16:12

  Πηγές Reuters: Τα γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα θα υποβαθμίσουν την πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2021 στο 2,4%

  γερμανια οικονομια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας θα υποβαθμίσουν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη για τη 2021 για τη χώρα στο 2,4% από 3,7%, καθώς οι διαταραχές στην προσφορά επιβραδύνουν την ανάκαμψη, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα με γνώσεις του ζητήματος.

  Τα τέσσερα ινστιτούτα - το RWI, το DIW, το Ifo και το IWH - αναμένεται να ανακοινώσουν την κοινή πρόβλεψή τους την Πέμπτη.

  Εν τω μεταξύ, θα αυξήσουν την πρόβλεψή τους για ανάπτυξη το επόμενο έτος στο 4,8% από 3,9% και θα κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,9% για το 2023, ανέφεραν οι πηγές.

  Εάν η νέα πρόβλεψη των ινστιτούτων αποδειχθεί σωστή, αυτό θα βλάψει τις συνολικές προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης. Μέχρι τώρα, η Κομισιόν ήταν αισιόδοξη για την ανάπτυξη του 2021 και άφηνε να εννοηθεί ότι θα αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 4,8% για φέτος αντί να τη μειώσει. Η νέα εκτίμησή της αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

  Την Τρίτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε την πρόβλεψή του για τη Γερμανία για την ανάπτυξη για το 2021 κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από την πρόβλεψή του τον Ιούλιο στο 3,1%.

  Σημειώνεται πως το ΑΕΠ της Γερμανίας υποχώρησε κατά 4,6% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

  Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο όγκος των εξαγωγών μειώθηκε τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε 15 μήνες, εξαιτίας των διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού.

  Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία μέχρι μέχρι στιγμής προβλέπει ανάπτυξη 3,5% για φέτος και 3,6% του χρόνου, αναμένεται να ενημερώσει τις εκτιμήσεις της αργότερα αυτό το μήνα.

  Τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη του γ' τριμήνου αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ