Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 14:38

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα τριμήνου της Delta Air Lines

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα τριμήνου της Delta Air Lines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα έσοδα τριμήνου της Delta Air Lines με την αεροπορική εταιρεία να προειδοποιεί για προ φόρων ζημιές στο δ΄ τρίμηνο εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των τιμών των καυσίμων.

  Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σε πολυετή υψηλά, απειλώντας τον ρυθμό ανάκαμψης του αεροπορικού κλάδου.

  Το κόστος καυσίμων μόνο, αντιστοιχεί στο 20% των προσαρμοσμένων λειτουργικών δαπανών στο γ΄ τρίμηνο.

  Η αεροπορική εταιρεία ωστόσο αναμένει να επωφεληθεί από την ισχυρή ζήτηση στις αργίες και από τη βελτίωση των διεθνών και επιχειρηματικών ταξιδιών, καθώς οι ΗΠΑ ανοίγουν ξανά τα σύνορα τους τον Νοέμβριο για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης.

  Τα έσοδα γ΄ τριμήνου από τα υπερατλαντικά ταξίδια διαμορφώθηκαν στο 35% της αντίστοιχης περιόδου το 2019, τόνισε η αεροπορική εταιρεία.

  Η Delta, προβλέπει ότι η προσαρμοσμένη τιμή του καυσίμου ανά γαλόνι θα διαμορφωθεί στα 2,25-2,40 δολάρια για το δ΄ τρίμηνο.

  Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο μειώθηκαν 34% στα 8,28 δισ. δολάρια από το 2019, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα μείωσε τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

  Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν 8,40 δισ. δολάρια.

  Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή στους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 1,50 δισ. δολάρια ή 2,31 δολάρια ανά μετοχή το 2019.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία κέρδισε 194 εκατ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ