Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 11:26

  Handelsblatt: Η Volkswagen εξετάζει περικοπή θέσεων εργασίας μέχρι και 30.000

  Handelsblatt: Η Volkswagen εξετάζει περικοπή θέσεων εργασίας μέχρι και 30.000
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής έως και 30.000 θέσεων εργασίας για να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα με εταιρείες όπως η Tesla, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

  Η εφημερίδα επικαλείται μια παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess στο εποπτικό συμβούλιο.

  "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας στο Wolfsburg εν όψει των νέων παικτών στην αγορά”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της VW όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

  "Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν ήδη πολλές καλές ιδέες. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σενάρια”, πρόσθεσε.

  Εκπρόσωπος του εργατικού συνδικάτου της Volkswagen δήλωσε πως ενώ δεν θα σχολιάσει φήμες για το εάν ο Diess προέβη όντως σε αυτά τα σχόλια, "μια μείωση των θέσεων εργασίας κατά 30.000 είναι παράλογη και αβάσιμη”.

  Επίσης, η VW εξετάζει να εισάγει στο χρηματιστήριο τις δραστηριότητες φόρτισης και ενέργειας, εκτός από τα υπάρχοντα σχέδια IPO για το τμήμα μπαταριών, ανέφερε στο Manager Magazin ο διευθυντής τεχνολογίας Thomas Schmall.

  Ο Schmall δήλωσε πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και ότι πιθανώς θα χρειαστούν μέχρι και δύο χρόνια προτού οι νέες εταιρείες είναι πραγματικά έτοιμες για το χρηματιστήριο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ