Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 08:48

  Κίνα: Υψηλότερες του αναμενόμενου οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο

  Κίνα: Υψηλότερες του αναμενόμενου οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον προηγούμενο μήνα, αψηφώντας τα προβλήματα στον εφοδιασμό, τις διακοπές ρεύματος και άλλες αρνητικές επιπτώσεις που κινδυνεύουν να επηρεάσουν τη ζήτηση.

  Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν 28,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της αύξησης 25,6% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η γενική διοίκηση τελωνείων.

  Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το 21% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

  Ο τομέας εξαγωγών της Κίνας αυξάνεται σημαντικά από το β΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους, διαδραματίζοντας έναν κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να ανακάμψει από την πανδημία.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι εξερχόμενες αποστολές θα μειωθούν καθώς μειώθηκε η ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό από τον κορονοϊό και για ηλεκτρονικά προϊόντα που βοηθούν στην εργασία από το σπίτι.

  Οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 17,6% τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα από την αύξηση 33,1% τον Αύγουστο και από το 19,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 66,76 δισ. δολάρια, έναντι των 58,3 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο και έναντι των 50,5 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ