Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 23:46

  Οι αστυνομικοί ενάντια στα σχέδια περιορισμένης νομιμοποίησης της κάνναβης από SPD, FDP και Πράσινους

  Οι αστυνομικοί ενάντια στα σχέδια περιορισμένης νομιμοποίησης της κάνναβης από SPD, FDP και Πράσινους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) έχει κατά νου πιλοτικά προγράμματα, αλλά τα συνδικάτα της αστυνομίας βλέπουν μεγάλους κινδύνους στα σχέδια αυτά ενός ενδεχόμενου συνασπισμού "φωτεινού σηματοδότη και έχουν προειδοποιήσει τις διερευνητικές ομάδες τους να μην νομιμοποιήσουν την κάνναβη.

  "Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην ωραιοποίηση της χρήσης της κάνναβης. Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε την πόρτα σε ένα άλλο επικίνδυνο και συχνά ωραιοποιούμενο ναρκωτικό μαζί με το νόμιμο αλλά επικίνδυνο αλκοόλ", δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του Συνδικάτου της Αστυνομίας (GdP) Όλιβερ Μάλχοφ στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung".

  "Η κατανάλωση κάνναβης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα υγείας ειδικά τους νέους και σε κοινωνικές διαμάχες. Επιπλέον, η νομιμοποίηση αυτού του ναρκωτικού δεν θα εξαλείψει την μαύρη αγορά", πρόσθεσε.

  Στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, οι Πράσινοι προανήγγειλαν ότι προτίθενται να επιτρέψουν με νόμο ελέγχου της κάνναβης ρυθμιζόμενες πωλήσεις σε εξειδικευμένα καταστήματα. Το FDP περιέλαβε στο πρόγραμμά του την ελεγχόμενη απελευθέρωση κάνναβης και τάσσεται υπέρ της άδειας κατοχής και χρήσης για ενήλικες, διότι η απαγόρευση ποινικοποιεί αμέτρητους ανθρώπους, δεσμεύει τεράστιους αστυνομικούς πόρους και διευκολύνει την είσοδο σε σκληρότερα ναρκωτικά μέσω της παράνομης επαφής με τους εμπόρους. Το SPD, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει μια "ρυθμιζόμενη πώληση" για ενήλικες αρχικά με πιλοτικά προγράμματα.

  Επίσης και η Γερμανική Αστυνομική Ένωση (DPolG) αντιτάσσεται σθεναρά στην έγκριση της χρήσης κάνναβης: "Θα ήταν η αρχή ενός ομιχλώδους μέλλοντος αντί του νέου ξεκινήματος για μια σύγχρονη Γερμανία, εάν αυτά σχέδια συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία ενός ενδεχόμενου συνασπισμού φωτεινού σηματοδότη", δήλωσε ο επικεφαλής της DPolG, Rainer Wendt, στην ίδια εφημερίδα.

   

  Πηγή: Neue Osnabruecker Zeitung

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ