Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 21:33

  Sky News: Συνεχίζεται το ντόμινο καταρρεύσεων στον ενεργειακό κλάδο της Βρετανία

  Βρετανια φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem της Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει νέα σειρά πτωχεύσεων προμηθευτών ενέργειας, ίσως και την Τετάρτη, σύμφωνα με το Sky News. Άλλωστε, από την προηγούμενη εβδομάδα η Ofgem είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο, καθώς οι χονδρικές τιμές ενεργείας συνεχίζουν τις "υπερπτήσεις”.

  Αρκετές πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανέστειλαν τις συναλλαγές τους τις τελευταίες εβδομάδες στο σύστημα προσφοράς, καθώς οι τιμές άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ και τα ανώτατα όρια χρέωσης δεν επέτρεψαν σε μικρότερες εταιρείες να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος. 

  Τουλάχιστον τέσσερις πάροχοι ενέργειας βρίσκονταν σε συζητήσεις με την Ofgem την Τρίτη για ένταξη στο σύστημα Προμηθευτή Τελευταίας Επιλογής της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, όπου οι πελάτες εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεταφέρονται σε άλλη εταιρεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News, που επικαλείται πηγές του κλάδου.

  Η Ofgem αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

  Οι τιμές χονδρικής φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η οικονομική δραστηριότητα ξεκίνησε εκ νέου μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας και η αυξημένη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ασία περιόρισε τις προμήθειες προς την Ευρώπη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 12 πάροχοι ενέργειας στη Βρετανία έχουν ήδη καταρρεύσει φέτος, επηρεάζοντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια καταναλωτές. Οι εννέα εξ αυτών, μάλιστα, κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των Enstroga, Igloo Energy και Symbio Energy, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τις αστρονομικές τιμές του φυσικού αερίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ