Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 14:27

  Reuters: Εκτεταμένη έρευνα των αρχών στη συμφωνία 54 δισ. εξαγοράς της Arm από την Nvidia

  Reuters: Εκτεταμένη έρευνα των αρχών στη συμφωνία 54 δισ. εξαγοράς της Arm από την Nvidia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόταση των 54 δισ. Δολαρίων της Nvidia για την βρετανική εταιρεία επεξεργαστών ARM, πρόκειται να αντιμετωπίσει εκτεταμένη έρευνα, καθώς οι παραχωρήσεις που προσέφερε την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατόρθωσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Η έρευνα της ΕΕ θα είναι το δεύτερο πισωγύρισμα για την Nvidia, δύο μήνες αφότου οι βρετανικές αντιμονοπωλιακές αρχές προειδοποίησαν πως η συμφωνία για την πιο σημαντική τεχνολογική εταιρεία της χώρας, θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό και να αποδυναμώσει τους αντιπάλους.

  Η Κομισιόν θα ολοκληρώσει την προκαταρκτική της εξέταση στις 27 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει μια τετράμηνη έρευνα για τη συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

  "Η ρυθμιστική διαδικασία είναι εμπιστευτική. Η συναλλαγή θα βοηθήσει στον μετασχηματισμό της Arm και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου”, ανέφερε η Nvidia Corp.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ γραφικών και ΑΙ, έχει προσφέρει "συμπεριφορικές παραχωρήσεις” στην Κομισιόν, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να παράσχουν λεπτομέρειες.

  Ορισμένες από τις παραχωρήσεις συχνά αναφέρονται σε δεσμεύσεις από επιχειρήσεις να λάβουν μέτρα με στόχο τη διατήρηση του ανταγωνισμού.

  Οι αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ δεν έχουν ζητήσει feedback από ανταγωνιστές και πελάτες για τις παραχωρήσεις, που σημαίνει ότι δεν ήταν αρκετές, αναφέρουν οι πηγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ