Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 13:22

  ΗΠΑ: Πάνω από το 50% των μικρών επιχειρήσεων δεν μπόρεσαν να καλύψουν ανοικτές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

  ΗΠΑ εργατης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων λένε ότι έχουν μεγάλη πελατεία, αλλά σε ένα ανησυχητικό σημάδι για την οικονομία των ΗΠΑ, δηλώνουν απογοητευμένοι από την έλλειψη προμηθειών και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

  Ειδικότερα, ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό έξι μηνών, αντανακλώντας τις εκτεταμένες ελλείψεις στην οικονομία που εμποδίζουν την ταχύτητα ανάκαμψης των ΗΠΑ.

  Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υποχώρησε κατά μία μονάδα στις 99,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

  Οι μικρές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν αρκετό εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό ακόμη και μετά την αύξηση των μισθών. Ούτε μπορούν να αποκτήσουν ανταλλακτικά και προμήθειες αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση. Αυτά τα προβλήματα έχουν επηρεάσει και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

  "Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κάνουν ό, τι μπορούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών, αλλά δεν μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους ή να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

  Πάνω από το 50% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καλύψουν ανοικτές θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο σε 48 χρόνια. Το ίδιο ποσοστό ισχύει και για τις εταιρείες που πρόσφεραν υψηλότερους μισθούς.

  Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις τιμές για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν μέρος των εξόδων τους. Ωστόσο, ορισμένοι λένε ότι αυτό επηρεάζει τα κέρδη τους ή τους κοστίζει επιπλέον πωλήσεις, σύμφωνα με την NFIB.

  Οι μικρές επιχειρήσεις ανησυχούν επίσης όλο και περισσότερο, είπε το NFIB, για την προοπτική νέων φόρων και ρυθμιστικών κανονισμών που εξετάζονται στην Ουάσινγκτον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ