Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 11:24

  Οι traders ποντάρουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να κάνει λάθος

  Οι traders ποντάρουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να κάνει λάθος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα στοιχήματα έναντι της λίρας κερδίζουν έδαφος εν μέσω εικασιών ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Τράπεζας Αγγλίας να περιορίσει τον πληθωρισμό θα περιορίσει τις προοπτικές για ανάπτυξη και το καταναλωτικό αίσθημα. 

  Οι κερδοσκόποι αύξησαν τα στοιχήματα με την πτώση της στερλίνας με τον ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων "σπάζοντας" περαιτέρω την σύνδεση μεταξύ των αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων και τον νομισματικών κερδών. Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Canadian Imperial Bank of Commerce, της RBC Europe και της Societe Generale ετοιμάζονται για πτώση της λίρας στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά στα τέλη του 2020. 

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, oι αγορές χρήματος αύξησαν τις προσδοκίες τους για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας τη Δευτέρα αναμένοντας αύξηση 15 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο και άλλων 50 μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο η προοπτική πολλών αυξήσεων των επιτοκίων προκαλεί ανησυχία ότι η ταχεία σύσφιξη της πολιτικής θα βλάψει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές στην ενέργεια και τις διαταραχές που σημειώνονται στην αλυσίδα εφοδιασμού. 

  "Όλα συμβαίνουν γρηγορότερα από τις προβλέψεις" δήλωσε ο Κιτ Γιουκς της Societe Generale ο οποίος βλέπει τη λίρα να πέφτει στο $1,32. Η στερλίνα διατηρήθηκε σταθερή στα $1,3597 νωρίτερα στις συναλλαγές στο Τόκυο μετά την άνοδο στο $1,3674 τη Δευτέρα, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων. 

  Οι στρατηγικοί επενδυτές της Bank of America δήλωσαν ότι το φαινόμενο του υψηλού πληθωρισμού και της χαμηλής ανάπτυξης φαίνεται να πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο σκληρά από τους περισσότερους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ