Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 10:53

  Βρετανία: Αυξήθηκαν οι προσλήψεις τον Σεπτέμβριο, μειώθηκε η ανεργία στο τρίμηνο

  Βρετανια σημαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Βρετανοί εργοδότες αύξησαν τις προσλήψεις σε υψηλό-ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν από το τέλος του κυβερνητικού προγράμματος επιδότησης των μισθών, πιθανώς ενθαρρύνοντας την πρόοδο της Τράπεζας της Αγγλίας προς την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά την πανδημία.

  Τα στοιχεία έδειξαν την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στον αριθμό των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις, περισσότερους κατά 207.000 σε σχέση με τον Αύγουστο, καθώς οι εργοδότες στράφηκαν σε υπηρεσίες πρόσληψης για να βρουν προσωπικό και οι επιχειρήσεις τροφίμων και φιλοξενίας, που ανέκαμψαν, δημιούργησαν θέσεις εργασίας.

  Ξεχωριστά στοιχεία εμφάνισαν ότι η ανεργία υποχώρησε στο 4,5% στο τρίμηνο μέχρι τον Αύγουστο, από το 4,6% στην περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

  Η BoE, η οποία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα αυξήσει τα επιτόκια μετά την πανδημία, περιμένει να δει πόσοι άνθρωποι έμειναν άνεργοι μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης των θέσεων εργασίας.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Resolution Foundation think tank, περίπου 1 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στο σχήμα στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν αυτο έληξε.

  Σύμφωνα με αναλυτή της HSBC Asset Management, τα στοιχεία δείχνουν μια συνεχή βελτίωση της υγείας της βρετανικής αγοράς εργασίας, αν και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος από τη λήξη του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης τον Σεπτέμβριο.

  Ωστόσο, ο πρόσφατος επιθετικός τόνος των μελών της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, υποδηλώνει ότι οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό είναι τώρα σταθερά στο μυαλό τους, χαμηλώνοντας τον πήχη για αυξήσεις των επιτοκίων.

  Η ΒοΕ παρακολουθεί επίσης την αύξηση των αμοιβών, καθώς προσπαθεί να μετρήσει πόσο επίμονη είναι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ