Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 10:39

  Evergrande: Αθέτησε την τρίτη πληρωμή ομολογιούχων

  Evergrande: Αθέτησε την τρίτη πληρωμή ομολογιούχων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εvergrande έχασε σήμερα τον τρίτο γύρο πληρωμής των ομολογιούχων μέσα σε τρεις εβδομάδες εντείνοντας τους φόβους της αγοράς για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων. 

  Όπως αναφέρει το Reuters, ορισμένοι μολογιούχοι γνωστοποίησαν ότι δεν έλαβαν τις πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024 που έληγαν σήμερα, μετά και από δύο άλλες πληρωμές που έχασε τον Σεπτέμβριο. 

  Αυτό θέτει τους επενδυτές σε μεγάλο κίνδυνο μόλις λήξει η περίοδος χάριτος διάρκειας 30 ημέρών που έχει δοθεί στην κινεζική εταιρεία η οποία προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσεις ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

  Συνολικά ομόλογα ύψους 101,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν εκδώσει άλλες κινεζικές εταιρείες λήγουν το 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv.  "Βλέπουμε περισσότερες χρεοκοπίες να έρχονται εάν δεν σημειωθεί κάποια βελτίωση στο πρόβλημα ρευστότητας" αναφέρει σε σημείωμά της η CGS – CIMB. 

  Υπάρχουν και άλλες εταιρείες όπως η Modern Land και Sinic Ηoldings είναι από τις τελευταίες εταιρείες που ενδέχεται να καθυστερήσουν τις πληρωμές τους μετά τις Evergrande και Fantasia αθέτησαν τις πληρωμές τους από τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα η Modern Land είχε ζητήσει από τους κατόχους ομολόγων τη Δευτέρα να καθυστερήσουν την εξόφληση που θα έπρεπε να γίνει αργότερα αυτό τον μήνα, για τρεις μήνες, ενώ η Sinic δήλωσε ότι πιθανότατα να αθετήσει την πληρωμή της που είναι προγραματισμένη για την επόμενη εβδομάδα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ