Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 09:51

  Ο βραχίονας ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande σχεδιάζει να βγάλει ηλεκτρικά οχήματα το 2022

  Ο βραχίονας ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande σχεδιάζει να βγάλει ηλεκτρικά οχήματα το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande δήλωσε ότι τα πρώτα αυτοκίνητά της θα ξεκινήσουν να παράγονται το επόμενο έτος. Η εταιρεία ανέφερε ότι συναντήθηκε με τους προμηθευτές και την τοπική κυβέρνηση στον Tianjin όπου βρίσκεται η παραγωγική της βάση και δεσμεύτηκε να προωθήσει τη μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων με το σήμα Hengchi. 

  Όπως αναφέρει το CNBC, oι μετοχές της Evergrande New Energy Vehicle  ενισχύθηκαν πάνω από το 10% νωρίτερα το πρωί χάνοντας αργότερα μερικά από αυτά τα κέρδη.  Η Evergrande ωστόσο δεν έχει παραδώσει ακόμα ούτε ένα όχημα σε πελάτη αλλά έχει υψηλές φιλοδοξίες. Προηγουμένως είχε δεσμευτεί για ετήσια παραγωγή και πωλήσεις 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων έως το 2025. 

  Η τοπική κυβέρνηση της Tianjin δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να υποστηρίξει την Evergrande και να  βοηθήσει την εταιρεία να πετύχει μαζική παραγωγή. 

  Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις της μητρικής εταιρείας Evergrande ανέρχονται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την πιο χρεωμένη εταιρεία ακινήτων στον κόσμο καθώς δεν έχει αναποκριθεί ούτε στις πληρωμές των ομολόγων. Οι φόβοι ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει προκάλεσαν ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές καθώς ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. 

  Η εμπιστοσύνη προς την Evergrande έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση.  Τον περασμένο μήνα η Evergrande δήλωσε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από τους προμηθευτές της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων της και ότι ορισμένα έργα σε ολόκληρο τον όμιλο έχουν ανασταλεί. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι αναζητά νέους επενδυτές. 

  Η κινεζική εταιρεία ανέφερε ότι έχει δοκιμάσει διάφορα μοντέλα του αυτοκινήτου της Hengchi καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αυτοκινητοβιομηχανία  ωστόσο εισέρχεται σε μια εξαιρετική ανταγωνιστική αγορά στην Κίνα καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με νεοσύστατες εταιρείες όπως η Niο και η Χpeng και με καταξιωμένους παίκτες όπως η BYD και η Tesla. Συγκεκριμένα για η Xpeng που είναι εισηγμένη και στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανέφερε χτες ότι παρήγαγε 100.000 αυτοκίνητα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ