Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 09:27

  ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν - Δεν καρπώνονται τα πολιτικά οφέλη από τις παροχές που έδωσαν λόγω COVID-19

  ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν - Δεν καρπώνονται τα πολιτικά οφέλη από τις παροχές που έδωσαν λόγω COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όταν ανέλαβαν την εξουσία τον προηγούμενο χειμώνα, οι Δημοκρατικοί δεσμεύτηκαν να μην επαναλάβουν αυτό που χαρακτήρισαν ως ένα σημαντικό παραστράτημα της περιόδου της προεδρίας Ομπάμα, σχολιάζει το POLITICO.

  Η νομοθεσία που ψήφισαν θα έκανε καλά δύο πράγματα: θα διασφάλιζε ότι οι παροχές θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι το αποτέλεσμα είχε πρακτικό αντίκτυπο.

  Έτσι διανεμήθηκε ένα πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την COVID-19, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν άμεσες πληρωμές άνω των 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς, ένα εβδομαδιαίο επίδομα 300 δολαρίων για ασφάλεια ανεργίας, αλλά και η ετήσια παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τα παιδιά.

  Ωστόσο, εννέα μήνες μετά, τα οποιαδήποτε πολιτικά οφέλη που υποτίθεται ότι θα εξασφαλίζονταν από αυτό το πακέτο έχουν εξανεμιστεί. Η υποστήριξη της κοινής γνώμης για τις άμεσες πληρωμές έχει καλυφθεί από τις ανησυχίες για την πανδημία που επιμένει.

  Οι ομοσπονδιακές παροχές ασφάλειας για τους ανέργους έληξαν τον Σεπτέμβριο, χωρίς να υπάρχει κάποια βούληση από την ομοσπονδιακή ή τις πολιτειακές κυβερνήσεις για την παράτασή τους.

  Καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν την παράταση των φορολογικών απαλλαγών για τα παιδιά, πέραν της ημερομηνίας εκπνοής τους τον Δεκέμβριο, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πολιτικό κέρδος που έχουν είναι μικρό.

  Μία δημοσκόπηση POLITICO/Morning Consult που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι ποσοστό 61% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έλαβαν την παροχή των 300 δολαρίων ανά μήνα για κάθε παιδί ηλικίας κάτω των επτά ετών και 250 δολαρίων μηνιαίως για κάθε παιδί κάτω των 17 ετών. Ωστόσο, μόνο το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά έφεραν κάποια ουσιαστική βελτίωση στη ζωή τους. Ποσοστό 47% των ερωτηθέντων εκφράζονται θετικά για τους Δημοκρατικούς αναφορικά με την ψήφιση της παράτασης απαλλαγής φόρου για τα παιδιά και μόλις ποσοστό 38% το πιστώνει αυτό πολιτικά, στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

  Τα ποσοστά αυτά προκαλούν προβληματισμό στο Καπιτώλιο, όπου υπάρχει μία κλιμακούμενη ανησυχία ότι υπό τη βιασύνη της συνέχισης της νομοθετικής δυναμικής γύρω από το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και το σχέδιο κοινωνικών δαπανών του Μπάιντεν, το Δημοκρατικό Κόμμα απέτυχε να επωφεληθεί πολιτικά από τις παροχές του πρώτου μεγάλου νομοσχεδίου που ψήφισε: του Σχεδίου Διάσωσης της Αμερικής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ