Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 09:16

  Societe Generale: Περικόπτει 3.700 θέσεις εργασίας

  Société Générale: Οι 30 εισηγμένες με ταμεία που ξεχειλίζουν από ρευστότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.700 θέσεις εργασίας στο διάστημα 2023-2025, καθώς συγχωνεύει το δίκτυο λιανικής της με αυτό της μονάδας της Credit du Nord.

  Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απολύσεις.

  Η νέα λιανική τράπεζα έχει στόχο να απασχολεί προσωπικό 25.000 υπαλλήλων ενώ οι περικοπές θέσεων εργασίας θα προκύψουν μέσω φυσικής εξέλιξης, η οποία υπολογίζεται σε 1.500 ετησίως έως το 2025.

  Έχοντας ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020, η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια ενιαία τράπεζα με ένα δίκτυο καταστημάτων, ένα κεντρικό γραφείο και ένα σύστημα ΙΤ που θα εξυπηρετούν σχεδόν 10 εκατ. πελάτες.

  Η SocGen, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα, δήλωσε πως το ανασυνταγμένο δίκτυο θα έχει περίπου 1.450 υποκαταστήματα το 2025 και ότι η ανασυγκρότηση των υποκαταστημάτων δεν θα περιλαμβάνει έξοδο από οποιαδήποτε πόλη.

  Η τράπεζα τόνισε πως η αναδιάρθρωση είναι μια προληπτική προσέγγιση στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες λιανικής, κυρίως τα χαμηλά επιτόκια, ο ανταγωνισμός, οι νέοι παίκτες και η επιτάχυνση της ψηφιακής χρήσης λόγω της πανδημίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ