Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 16:41

  Παγκόσμια Τράπεζα: Αναμένει παγκόσμια ανάπτυξη 5,7% το 2021 και 4,4% το 2022

  Παγκόσμια Τράπεζα: Αναμένει παγκόσμια ανάπτυξη 5,7% το 2021 και 4,4% το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει παγκόσμια ανάπτυξη 5,7% το 2021 και 4,4% το 2022, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι επιδεινούμενες ανισότητες μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών επιβραδύνει την μείωση της ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

  Εν τω μεταξύ, το χρέος των χωρών χαμηλού εισοδήματος αυξήθηκε κατά 12% στο ρεκόρ των 860 δισ. δολαρίων το 2020, εξαιτίας των τεράστιων δημοσιονομικών πακέτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

  Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass έκανε έκκληση για βοήθεια προς τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ζητώντας μέτρα για να βοηθηθούν οι χώρες να πετύχουν πιο βιώσιμα επίπεδα χρέους.

  Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε επίσης ότι η τράπεζα ελπίζει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων από δωρεές για το ταμείο Διεθνούς Ανάπτυξης που έχει στόχο να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να αντιμετωπίσουν  "την τραγική αντιστροή της ανάπτυξης" που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ