Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 15:13

  "Σημάδια" χρεοκοπίας για την κινεζικη επενδυτική Sinic - Θα αθετήσει πληρωμές ομολόγων

  "Σημάδια" χρεοκοπίας για την κινεζικη επενδυτική Sinic - Θα αθετήσει πληρωμές ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.34

  Η κινεζική εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Sinic Holdings ανέφερε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τα ομόλογά της τα οποία λήγουν εντός του 2021, καθώς δεν διαθέτει τους χρηματοοικονομικούς πόρους για να τα καλύψει στην ημερομηνία ωρίμανσής τους.

  Πιο ειδικά, η εταιρεία αναμένεται να αθετήσει τις υποχρεώσεις της έναντι ομολόγων συνολικής αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

  Η Sinic αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πιστωτές και μετόχους για τη διαρρύθμιση των πληρωμών. Η πρώτη πληρωμή ενός μέρους των ομολόγων είναι προγραμματισμένη για τις 18 Οκτωβρίου.

  Η εταιρεία, με έδρα τη Σαγκάη, έχει συνολικές υποχρεώσεις οι οποίες αγγίζουν το 1,01 δισ. δολ.

  Από τις 20 Σεπτεμβρίου, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Sinic έχει ανασταλεί, καθώς νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε καταρρεύσει, χάνοντας το 90% της αξίας της.

  Αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης είχαν υποβαθμίσει προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα των κινεζικών εταιρειών Fantasia Holdings και Sinic Holdings, κυρίως λόγω κινδύνων που απέρρεαν από την κατάσταση των ταμειακών ροών τους.

  Πρόκειται για απόνερα της κρίσης της Evergrande, της πλέον υπερχρεωμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, με υποχρεώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ