Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 13:38

  Knot (EKT): Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους από την άνοδο του πληθωρισμού

  Knot (ΕΚΤ): Η οικονομική ζημιά από το νέο κύμα κορονοϊού αναμένεται μικρότερη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο της ανόδου του πληθωρισμού ώστε να αποφύγουν τις προσαρμογές-σοκ, ακόμη και αν οι αυξήσεις των τιμών εξακολουθούν να είναι προσωρινές, ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ, Klaas Knot.

  "Η τρέχουσα διάθεση για ρίσκο στις αγορές μπορεί να διατηρηθεί μόνο με τον χαμηλό πληθωρισμό και τα χαμηλά επιτόκια”, ανέφερε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης.

  "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι σε μεγάλο βαθμό προσωρινή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας άλλα σενάρια, με δομικά υψηλότερο πληθωρισμό και υψηλότερα επιτόκια. Διότι εάν δεν το κάνουμε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση-σοκ των τιμών στο μέλλον”.

  Η άνοδος των τιμών ενέργειας οδήγησε τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στο 3,4% τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

  Αλλά ο πληθωρισμός αναμένεται και πάλι να επιβραδυνθεί στο επόμενο έτος, καθώς εξασθενεί η επίπτωση των υψηλότερων ενεργειακών τιμών.

  "Η επίπτωση των ενεργειακών τιμών στον πληθωρισμό είναι προσωρινή από τη φύση της, καθώς πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται για να δώσουν ώθηση στον πληθωρισμό”, ανέφερε ο Knot.

  "Αλλά ο πληθωρισμός επίσης οδηγείται υψηλότερα από τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα παγκοσμίως, οι οποίοι μπορεί να είναι λιγότερο προσωρινοί”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ