Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 13:15

  Reuters: Η Saudi Aramco προσφεύγει στις τράπεζες για το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου

  Reuters: Η Saudi Aramco προσφεύγει στις τράπεζες για το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Saudi Aramco έχει ζητήσει από τις τράπεζες να κανονίσουν ένα δάνειο ύψους 12-14 δισ. δολαρίων, το οποίο σκοπεύει να προσφέρει στους αγοραστές του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της, αναφέρουν πηγές του Reuters, καθώς ο πετρελαϊκός όμιλος προωθεί τα σχέδια του για άντληση κεφαλαίων από τις πωλήσεις assets.

  Η Aramco θα μπορούσε να αντλήσει τουλάχιστον 17 δισ. δολάρια από την πώληση ενός σημαντικού ποσοστού στους αγωγούς αερίου.

  Το ποσοστό θα προσφέρει με ένα πακέτο δανειακής χρηματοδότησης, μέχρι το 80% της τιμής περίπου, αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

  Οι τράπεζες που χρηματοδότησαν την εξαγορά αγωγών πετρελαίου της εταιρείας, ύψους 12,4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος, έλαβαν αίτημα για προτάσεις από την Aramco την περασμένη εβδομάδα,.

  Αυτή η συμφωνία, η οποία περιλάμβανε όλους τους υφιστάμενους και μελλοντικά εγκατεστημένους αγωγούς αργού της Aramco, υποστηρίχθηκε από την χρηματοδότηση των 10,5 δισ. δολαρίων από έναν μεγάλο όμιλο τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Citi, HSBC, JP Morgan.

  Τον Αύγουστο το Reuters ανέφερε πως μεταξύ των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε συζητήσεις για τα assets αγωγού αερίου της Aramco, βρίσκονται οι Global Infrastructure Partners, Brookfield, το κρατικό fund της Σιγκαπούρης, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας CNIC Corp, το νοτιοκορεάτικο κρατικό ταμείο Korean Investment Corp, και η NH Investment & Securities.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ