Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 11:46

  Άνοδος της στερλίνας εν όψει εκτιμήσεων για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων από τη ΒοΕ

  Άνοδος της στερλίνας εν όψει εκτιμήσεων για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων από τη ΒοΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο σημειώνει η στερλίνα έναντι του ευρώ και του δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε πως τα επίπεδα πληθωρισμού στη Βρετανία ήταν ανησυχητικά, και κάλεσε τους Βρετανούς, σε συνεντεύξεις που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, να ετοιμαστούν για αυξήσεις των επιτοκίων νωρίτερα.

  Το μέλος της ΒοΕ, Michael Saunders, δήλωσε πως τα νοικοκυριά πρέπει να προετοιμαστούν για σημαντικά πιο πρόωρες αυξήσεις των επιτοκίων.

  Πρόσθεσε δε ότι οι επενδυτές σωστά ποντάρουν σε ταχύτερες αυξήσεις του κόστους δανεισμού, με τον πληθωρισμό να οδηγείται πάνω από το 4%, ανέφερε η Telegraph.

  Ο διοικητής της Τράπεζας, Andrew Bailey, σε συνέντευξη του στη The Yorkshire Post, τόνισε ότι ο πληθωρισμός που διαμορφώνεται υψηλότερα του 2% που είναι ο στόχος της ΒοΕ, ήταν πολύ ανησυχητικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί για να αποτραπεί το να μονιμοποιηθεί.

  Τα futures Νοεμβρίου των επιτοκίων κάνουν λόγο για πιθανότητα 20% μιας αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, σε σχέση με το 12% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα futures του Δεκεμβρίου τιμολογούν μια αύξηση με πιθανότητα 45% μέχρι τότε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ