Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 09:45

  Κοκτέιλ αντισωμάτων AstraZeneca: Πέτυχε στις δοκιμές το πρώτο σκεύασμα που προλαμβάνει, αλλά και αντιμετωπίζει τον Covid

  Κοκτέιλ αντισωμάτων AstraZeneca: Πέτυχε στις δοκιμές το πρώτο σκεύασμα που προλαμβάνει, αλλά και αντιμετωπίζει τον Covid
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10.47

  Η AstraZeneca ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που ανέπτυξε κατά της Covid-19, το οποίο αποτελεί την πρώτη προστατευτική ενέσιμη μορφή φαρμάκου πλην των εμβολίων κατά της ασθένειας, πέτυχε τους βασικούς στόχους του, με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας φάσης των κλινικών δοκιμών.

  Σύμφωνα με την εταιρεία, το κοκτέιλ βοήθησε στη μείωση των πιθανοτήτων για σοβαρή νόσηση, νοσηλεία ή θάνατο σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

  Πρόκειται για το μόνο κοκτέιλ αντισωμάτων μακρόπνοης δράσης που δείχνει ταυτόχρονα να προλαμβάνει, αλλά και να αντιμετωπίζει τη νόσο Covid-19.

  Πιο ειδικά, το AZD7442 έδειξε αποτελεσματικότητα στη μείωση της πιθανότητας σοβαρής νόσησης ή θανάτου λόγω Covid κατά 67% σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo) που χορηγήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας.

  Το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοι για επτά ημέρες ή λιγότερο, ανταποκρινόμενο στο στόχο της δοκιμής.

  "Μια πρόωρη επέμβαση με το αντίσωμά μας μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξέλιξη σε σοβαρή νόσο και η προστασία συνεχίζεται για περισσότερο από έξι μήνες", δήλωσε ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

  Η εταιρεία θα συζητήσει τα δεδομένα με τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί.

  Η AstraZeneca αναπτύσσει επίσης το κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για την προστασία ανθρώπων που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια κατά της Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα ζήτησε έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τη χρήση του ως φαρμάκου για την πρόληψη της νόσου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ