Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 08:49

  WSJ: Η Emerson σχεδιάζει συγχώνευση δύο μονάδων της με την AspenTech έναντι 11 δισ.

  WSJ: Η Emerson σχεδιάζει συγχώνευση δύο μονάδων της με την AspenTech έναντι 11 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία κατασκευής συστημάτων βιομηχανικής αυτοματοποίησης Emerson Electric, σχεδιάζει να συγχωνεύσει δύο από τις μονάδες δραστηριοτήτων λογισμικού με τη μικρότερη ανταγωνιστική Aspen Technology, σε μια συμφωνία ύψους 11 δισ. Δολαρίων, ανέφερε η Wall Street Journal.

  Η συναλλαγή θα αποτιμά την AspenTech’s στα περίπου 160 δολάρια ανά μετοχή, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη της εταιρείας.

  Η τιμή υποδηλώνει premium 27% στην τιμή κλεισίματος της AspenTech’s στις 6 Οκτωβρίου, προτού υπάρχουν δημοσιεύματα για συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών, και περίπου 13% από το τελευταίο κλείσιμο της εταιρείας.

  Η Emerson θα κατέχει το 55% της συγχωνευμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της AspenTech’s θα κατέχουν το υπόλοιπο, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα AspenTech’s και επικεφαλής θα είναι ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος, Antonio Pietri.

  Οι μέτοχοι της AspenTech θα λάβουν 87 δολάρια και 0,42 δολάρια ανά μετοχή της συγχωνευμένης εταιρείας για κάθε μία μετοχή που κατέχουν τώρα, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ