Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Οκτ-2021 23:49

  Συνεδριάζει εκ νέου αύριο το συμβούλιο του ΔΝΤ για το θέμα της Γκεοργκίεβα

  Συνεδριάζει εκ νέου αύριο το συμβούλιο του ΔΝΤ για την υπόθεση της Γκεοργκίεβα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθεί εκ νέου την Κυριακή με την επικεφαλής του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και τη νομική εταιρεία που υποστηρίζει ότι η τελευταία ούσα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας πίεσε το προσωπικό να αλλάξει σε έκθεσή του τα στοιχεία που αφορούσαν την Κίνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

  Η απόφαση, πάντως, για το μέλλον της Γκεοργκίεβα στο ΔΝΤ δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι πολλών εκ των 190 χωρών-μελών του ΔΝΤ πρόκειται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για τα ετήσια συνέδρια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

  Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ συζήτησε το θέμα και την Παρασκευή, σε μια συνεδρίαση που κράτησε πέντε ώρες, πριν διακόψει, ζητώντας περισσότερες "διευκρινιστικές λεπτομέρειες”.

  Το σκάνδαλο, ωστόσο, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, που κατηγορείται για χειραγώγηση δεδομένων ενόσω βρισκόταν στο "τιμόνι” της Παγκόσμιας Τράπεζας, απειλεί να επισκιάσει τις συνόδους των δύο φορέων, όπου αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομία, τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού και την φορολογία παγκοσμίως.

  Η Γκεοργκίεβα από τη μεριά της έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες για χειραγώγηση στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2017, όταν ήταν ακόμη διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα.

  Ο δικηγόρος της ισχυρίζεται ότι η έρευνα που διεξήχθη από τη νομική εταιρεία WilmerHale παραβίασε τους κανόνες περί προσωπικού της Παγκόσμιας Τράπεζας εν μέρει αρνούμενη στην ίδια την ευκαιρία να αντικρούσει τις κατηγορίες, ισχυρισμός που απορρίπτει η WilmerHale.

  Η Γκεοργκίεβα και οι δικηγόροι της WilmerHale θα εμφανιστούν χωριστά στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, την Κυριακή, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters. 

  Διαβάστε ακόμη:

  * Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για χειραγώγηση

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ