Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 21:05

  Γερμανία: Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζητά από ενδεχόμενο συνασπισμό SPD, FDP, Πρασίνων ο πρόεδρος των εργοδοτών

  Γερμανια σημαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ ζήτησε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης από τον ενδεχόμενο συνασπισμό "φωτεινού σηματοδότη", Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων. Όχι των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην αποδυνάμωση της νόμιμης σύνταξης.

  "Στη Γερμανία χρειαζόμαστε ελευθερία για εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία. Τα δάνεια που έπρεπε να λάβουμε πρέπει να εξοφληθούν και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης να σταθεροποιηθούν", δήλωσε στην εφημερίδα "Rheinische Post", ο Ντούλγκερ. "Ένας φωτεινός σηματοδότης πρέπει να ρυθμίζει και όχι να εμποδίζει την κυκλοφορία. Πρέπει λοιπόν ο σηματοδότης να δώσει προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό της χώρας. Δεν πρέπει να ανάψει το κόκκινο για τις αλλαγές. Όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα όπως η ψηφιοποίηση, η απεξάρτηση από τον άνθρακα και το δημογραφικό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε ακίνητοι", τόνισε ο πρόεδρος της της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων  (BDA). Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο Κοινωνικός Σύνδεσμος Γερμανίας (SoVD) προειδοποιούν αντιθέτως μια πιθανή συμμαχία "φωτεινού σηματοδότη" να μην αποδεχτεί την αποδυνάμωση της νόμιμης σύνταξης με την εισαγωγή σύνταξης μετοχών.

  Ο πρόεδρος της Γερμανικής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (DGB), Ράινερ Χόφμαν, δήλωσε στις εφημερίδες του Δημοσιογαφικού Ομίλου Funke: "Η DGB απορρίπτει κατηγορηματικά μέτρα που είναι εις βάρος της νεότερης γενιάς και αποδυναμώνουν τη νόμιμη σύνταξη. Οι προτάσεις για την απόκτηση πρόσθετης προστασίας μέσω κεφαλαίων επενδυδυμένων σε μετοχές βάσει του σουηδικού μοντέλου θα πρέπει συνεπώς να εξεταστούν προσεκτικά. Ένας νέος συνασπισμός έχει το καθήκον να εγγυάται στους συνταξιούχους μια αξιοπρεπή ζωή σε μεγάλη ηλικία. Επιπλέον, η ηλικία συνταξιοδότησης πρέπει να παραμείνει απαραβίαστη. Μια αύξησή της θα σήμαινε μια αδίστακτη μείωση των συντάξεων, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολύ λίγοι εργαζόμενοι που φτάνουν ακόμη και τα 67 χρόνια ηλικίας συνταξιοδότησης σήμερα".

  Ο Κοινωνικός Σύνδεσμος Γερμανίας (SoVD) προειδοποίησε επίσης τα κόμματα του ενδεχόμενου συνασπισμού "φωτεινού σηματοδότη" να μην αποδυναμώσουν τη νόμιμη σύνταξη εστιάζοντας πολύ στις μετοχές. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Άντολφ Μπάουερ, δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ότι "τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει περαιτέρω ενίσχυση της νόμιμης σύνταξης. Ακόμα κι αν η κεφαλαιαγορά δίνει υψηλά κέρδη, αυτά δεν είναι καθόλου σίγουρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το SPD και οι Πράσινοι να μην υποχωρήσουν στο θέμα των συντάξεων. Κατά την άποψη του SoVD, αυτό θα ήταν μοιραίο για το συνταξιοδοτικό μας σύστημα", τόνισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ