Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 16:06

  Μεγάλες ελευθερίες σε θέατρα, στάδια, κινηματογράφους

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση της πληρότητας στο 100% για κινηματογράφους και θέατρα, στο 75% για τα στάδια και στο 60% για τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ανάσα για τους καλλιτέχνες στην Ιταλία.

  Αυτές είναι οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης του Μάρο Ντράγκι, για βαθμιαία επιστροφή στην προ πανδημίας καθημερινότητα. Με ποσοστά πληρότητας υψηλότερα από εκείνα που είχε συμβουλέψει η ειδική επιτροπή επιστημόνων η οποία πλαισιώνει την κυβέρνηση της Ρώμης.

  Πρόκειται, ουσιαστικά, για θετική συνέπεια της ιταλικής εμβολιαστικής εκστρατείας και των περιορισμένων κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των ιταλικών σχολείων πριν τρεις εβδομάδες, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος. Ίσως και αύριο, οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι της χώρας άνω των 12 ετών, να αγγίξουν τον στόχο του 80%.

  Στις ντίσκο και τα κλαμπ, προβλέπεται πληρότητα του 50% σε κλειστούς χώρους και 75% σε ανοικτούς. Πνέει άνεμος αισιοδοξίας στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της ιταλικής μουσικής.

  Σύντομα το πράσινο πάσο εμβολιασμού

  Με δεκάδες εκκλήσεις τους, οι ιταλοί καλλιτέχνες είχαν ζητήσει να μπορέσουν, επιτέλους, να ξαναρχίσουν να δουλεύουν κανονικά. Διότι η οικονομική τους κατάσταση, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι άκρως προβληματική και οι κρατικές ενισχύσεις δεν φτάνουν.

  "Τώρα, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, μπορούμε να κάνουμε δεκτά τα αιτήματά τους", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντεσκίνι. Σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές, αν τα νέα κρούσματα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και η πτώση της θερμοκρασίας δεν ευνοήσει την μετάδοση του ιού, δεν αποκλείεται, πριν το τέλος του χρόνου, να γίνουν και περαιτέρω βήματα, με χαλάρωση και άλλων μέτρων προστασίας.

  Στο μεταξύ, στην Ιταλία, σε μια εβδομάδα μπαίνει σε ισχύ το πράσινο πάσο εμβολιασμού, το οποίο θα είναι αναγκαίο για είσοδο σε καφέ, γυμναστήρια, χώρους πολιτισμού και σε όλους, επίσης τους χώρους εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

  Με τα τελευταία, σημερινά μέτρα και την παράλληλη συγκράτηση των περιστατικών κορωνοϊού, είναι σαφές ότι η "αποφασιστική γραμμή" της κυβέρνησης Ντράγκι ενισχύεται, και ότι, την ίδια ώρα, αποδυναμώνονται οι ιταλοί αντιεμβολιαστές.

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ