Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 11:53

  Ταϊβάν: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές για 15ο συνεχόμενο μήνα

  Ταϊβάν: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές για 15ο συνεχόμενο μήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξαγωγές της Ταϊβάν αυξήθηκαν για 15ο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, με τον ισχυρότερο του αναμενόμενου ρυθμό να θέτει νέο ρεκόρ, καθώς οι επιχειρήσεις μεταποίησης του νησιά έχουν να αντιμετωπίσουν την ισχυρή ζήτηση εν μέσω έλλειψης επεξεργαστών για καταναλωτικά ηλεκτρικά.

  Οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί σε μηνιαία βάση, και αυξήθηκαν 29,2% από το προηγούμενο έτος στα 39,65 δισ. Δολάρια, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

  Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 25% για τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με την αύξηση 26,9% τον Αύγουστο.

  Το υπουργείο απέδωσε την αύξηση στην ισχυρή ζήτηση και στην αύξηση των τιμών για επεξεργαστές, ένα έλλειμμα που έχει πλήξει τα εργοστάσια αυτοκινήτου παγκοσμίως και επηρεάζει τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρικών ειδών, και στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας παγκοσμίως, μετά την πανδημία.

  Οι εξαγωγές ηλεκτρικών διαμορφώθηκε σε ιστορικό υψηλό τον Δεκέμβριο, στα 16,58 δισ. δολάρια, με τις εξαγωγές των ημιαγωγών να αυξάνονται 27,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Το υπουργείο προειδοποίησε για κινδύνους στο μέλλον μεταξύ των οποίων την αβεβαιότητα για την πανδημία και τις επιπτώσεις των διακοπών ρεύματος στην Κίνα, για τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

  Τόνισε ακόμη ότι οι προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο ήταν καλές. Οι εξαγωγές της Ταϊβάν προς την Κίνα τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν 23,1% στα 17,49 δισ. Δολάρια, ενώ οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 34%.

  Οι εισαγωγές σημείωσαν άλμα 40,4%, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 41,2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ