Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 10:03

  Η αμερικανική ασφαλιστική Chubb εξαγοράζει τις δραστηριότητες της Cigna σε Ασία, Τουρκία έναντι $5,8 δισ.

  Η αμερικανική ασφαλιστική Chubb εξαγοράζει τις δραστηριότητες της Cigna σε Ασία, Τουρκία έναντι $5,8 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Chubb Ltd συμφώνησε να εξαγοράσει τις δραστηριότητες ασφάλισης ζωής, ατυχημάτων και πρόσθετων παροχών της ασφαλιστικής Cigna, στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στην Τουρκία, έναντι τιμήματος 5,75 δισ. δολαρίων, σε μετρητά. Πρόκειται για την τελευταία επιχειρηματική κίνηση συγκέντρωσης στον ασφαλιστικό κλάδο της Ασίας.

  Ειδικότερα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε αργά την Πέμπτη, η Chubb αναφέρει ότι θα εξαγοράσει την τον τομέα ατυχημάτων και υγείας της Cigna καθώς και το τμήμα ζωής στη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία, καθώς και το 51% που κατέχει η Cigna σε κοινοπρακτική εταιρεία στην Τουρκία.

  "Η προσθήκη των δραστηριοτήτων της Cigna, που ξεχωρίσει τους κλάδους ατυχήματος και υγείας, θα εξισορροπήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας σε αυτή την σημαντική περιοχή”, δήλωσε με αφορμή την εξαγορά ο διευθύνων σύμβουλος της Chubb Evan Greenberg.

  Η Chubb πρόσθεσε ότι η εξαγορά θα ενισχύσει το μερίδιο της Ασίας στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της στα 7 δισ. δολάρια από περίπου 4 δισ. δολάρια σήμερα σε όρους εγγεγραμμένων καθαρών ασφαλίστρων, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% των συνολικών δραστηριοτήτων της, εξαιρουμένης της Κίνας.

  Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ