Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Οκτ-2021 13:07

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε μη αποδεκτή αγωγή κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού στην Γαλλία

  Γαλλία: Περισσότερα από 12.500 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομοφώνως ως μη αποδεκτή την αγωγή κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού στην Γαλλία που κατατέθηκε από καθηγητή του Δικαίου και τις 18.000 αγωγές που την συνόδευαν.

  Ο Γκιγιόμ Ζαμπρανό, καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, ήταν αντίθετος με το υγειονομικό πιστοποιητικό και δημιούργησε κίνηση για να αντιταχθεί στην θέσπισή του. Στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ πρότεινε την συμπλήρωση έτοιμης φόρμας τυποποιημένης αγωγής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Σύμφωνα με το Δικαστήριο, στόχος του ήταν να προκαλέσει "συμφόρηση, πλημμύρα" αγωγών προς το ΕΔΑΔ, "να παραλύσει την λειτουργία του" και "να παραβιάσει την είσοδο" για "να εκτροχιάσει το σύστημα".

  Στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η αγωγή του καθηγητή δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα, όρος sine qua non για την εξέταση μίας αγωγής, και εξαιτίας του καταχρηστικού της χαρακτήρα.

  Οι 18.000 τυποποιημένες αγωγές δεν πληρούν επίσης τους όρους περί ατομικών αγωγών ώστε να επιληφθεί το Δικαστήριο και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να εξετασθούν, σύμφωνα με την απόφαση.

  Οι δικαστές καταγγέλλουν επίσης το γεγονός ότι η κίνηση του καθηγητή του Ιδιωτικού Δικαίου έχει ως στόχο την προσβολή του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της λειτουργίας του Δικαστηρίου.

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι το δικαστικό όργανο που διαφυλάσσει την τήρηση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογραφεί από τα 47 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ