Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Οκτ-2021 11:58

  S&P Global Ratings: Βλέπει το χρέος στο 260% του ΑΕΠ παγκόσμιως

  S&P Global Ratings: Βλέπει το χρέος στο 260% του ΑΕΠ παγκόσμιως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο 260% του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το επίπεδο του χρέους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους, αν και τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν πως η ικανότητα για την εξυπηρέτηση του θα είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τη S&P Global Ratings.

  Η συσσώρευση του χρέους ήταν απαραίτητη δεδομένων των ενεργειών των κυβερνήσεων για την απάντηση στην πανδημία, ανέφερε η γενική διευθύντρια του οίκου αξιολόγησης, Vera Chaplin.

  Η υψηλότερη μόχλευση και τα εξασθενημένα πιστωτικά στοιχεία εν μέσω ανάκαμψης, πιθανότατα θα προκαλέσουν περισσότερες στάσεις πληρωμών, πρόσθεσε.

  Η Chaplin τόνισε πως η ανάκαμψη δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να υπάρξει ευρεία διάδοση των εμβολίων ώστε οι άνθρωποι να μπορούν άνετα να κινηθούν.

  Ο Bruce Gosper, αντιπρόεδρος της Asian Development Bank μιλώντας σε συνέδριο, συμφώνησε ότι η ανάκαμψη της περιοχής είναι σε εξέλιξη και οτι το εμπόριο συνεχίζει να ανακάμπτει.

  Η μείωση της φτώχειας ωστόσο, έχει σταματήσει λίγο-πολύ στην περιοχή, και οι μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσανάλογες δυσκολίες.

  "Υπάρχει μια νέα φτώχεια που αναδύεται, κυρίως σε αστικές περιοχές”, από τη στιγμή που η γεωργία τα πάει σχετικά καλύτερα εν μέσω κρίσης.

  Η ADB εστιάζει στο να υποστηρίξει τους άτυπους εργαζόμενους που αποτελούν τα δύο τρίτα της αγοράς εργασίας στις οικονομίες που καλύπτουν και είναι στο μεγαλύτερο βαθμό γυναίκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ