Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Οκτ-2021 09:33

  BoJ: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για πέντε από τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα

  BoJ: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για πέντε από τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις για πέντε από τις εννέα περιοχές της χώρας, καθώς οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα προκάλεσαν προβλήματα στην εργοστασιακή παραγωγή αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων, επισκιάζοντας τις προοπτικές για την οικονομία.

  Σε μια ένδειξη διεύρυνσης της ζημιάς από την έλλειψη επεξεργαστών και εξαρτημάτων παγκοσμίως, η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή τεσσάρων περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Tokai στην κεντρική Ιαπωνία, έδρα της Toyota.

  "Η παραγωγή είναι στάσιμη εξαιτίας των ελλείψεων σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων”, αναφέρει η BoJ στο τριμηνιαίο της report για τις περιφερειακές οικονομίες.

  Οι πρόσφατες αυξήσεις στις ενεργειακές τιμές επίσης αυξάνουν τις πιέσεις στους παραγωγούς, αν και θα βοηθήσει τον πληθωρισμό να οδηγηθεί προς τον στόχο της BoJ για 2%.

  "Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται κοντά στο μηδέν αλλά αναμένουμε να γυρίσει σε θετικός, αποτυπώνοντας την αύξηση των ενεργειακών τιμών”, ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Kuroda στη συνάντηση των περιφερειακών διευθυντών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πραγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις εξαπλώνονται, ακόμη και σε μια χώρα η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να διώξει τον αποπληθωρισμό.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καθώς η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και η επίδραση των τελών κινητής τηλεφωνίας υποχωρεί, ο πληθωρισμός σταδιακά θα επιταχυνθεί”.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ